• KLAUSBERG KAWIARKA 6 FILIŻANEK KB-7159

Symbol: KB-7159
62.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 11
Odbiór osobisty 0
Kurier DPD Przelew 9
Kurier DPD 11
Paczkomat 14
Kurier (Pobranie) DPD 15
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.6 kg
Zostaw telefon

KAFETIERKA / KAWIARKA CIŚNIENIOWA 300ml (6 filiżanki espresso).
Gustowna i tradycyjna kawiarka do zaparzania kawy typu włoskiego. Doskonale sprawdzi się do parzenia zarówno mocnej małej kawki, jak i klasycznej kawy. Produkt został wykonany z wysokiej jakości grubego aluminium, które umożliwia równomierne i szybkie rozprowadzenie ciepła w naczyniu, co zapewni przygotowanie napoju w 5 minut. Kawiarka pokryta powłoką marmurkową. W dotyku przypomina kamień.


-   Przystosowana do kuchenek gazowych, elektrycznych, ceramicznych i indukcyjnych.

-   Jednocześnie parzy 6 filiżanek kawy

-    Wykonana z aluminium
 -   Można myć w zmywarce
 -   Solidne wykonanie
 -   Posiada uchwyt z tworzywa zapobiegający poparzeniu się
 -   Łatwe w utrzymaniu czystości

 KAWIARKA składa się z:

- pojemnika na wodę (część dolna)
- pojemnika na kawę (sitko z tuleją)
- pojemnika na zaparzoną kawę (część górna)


Jak robimy kawę ?

Do dolnego pojemnika nalewamy wodę, poniżej zaworu bezpieczeństwa.
Następnie wkładamy pojemnik na kawę, ten z otworami, zasypując go kawą. Można ugnieść kawę łyżeczką.
Zakręcamy górną część ekspresu i sprzęt jest już gotowy do użycia.
Stawiamy na ogniu, po usłyszeniu charakterystycznego dźwięku oznaczającego że woda zaczyna się gotować,
i kawa przechodzi do górnego pojemnika, zmniejszamy natężenie ognia.
Czekamy aż zakończy się proces parzenia kawy i to wszystko.

Espresso serwowane w małej, ogrzanej przed podaniem filiżance o pojemności ok. 70-100 ml, wypełnia ją do połowy. Porcja kawy espresso to 35 - 50ml napoju.

 

Szerokość:
15
Wysokość:
20
Długość:
15
Kod CN:
76151010
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie