TERMOMETR KUCHARSKI DO MIĘSA KINGHOFF KH-3697

Simbol : KH-3697
Razpoložljivost : Duża dostępność
20.00
Program zvestobe je na voljo samo prijavljeni uporabniki.
Računalniki.
Zamówienie telefoniczne: 534 860 377 Pustite vaš telefon
Dostava v : 24 ur
Dostava cena :
Pomanjkanje

Rzadko zdajemy sobie sprawę jak ważną i niedocenianą czynnością podczas przygotowywania potraw jest profesjonalne mierzenie ich temperatury podczas obróbki cieplnej. Zwykle polegamy na swoich, niestety często zawodnych zmysłach. Często do oceny potrawy używamy zmysłu wzroku i węchu. Czy w ten sposób jednak, np. po kolorystyce pieczonej sztuki mięsa, możemy coś powiedzieć o jej zewnętrznych partiach? Co jednak dzieje się wewnątrz? Jest to ważne zwłaszcza przy większych kawałkach pieczonych mięs. Możemy co prawda rozkroić mięso w trakcie pieczenia ale wtedy, i tak raczej oglądamy niż mierzymy. Tutaj z pomocą przychodzą nam profesjonalne termometry kucharskie. Zwykle są to wyspecjalizowane mierniki specjalnie przeznaczone do mierzenia temperatury potraw. Posiadają sondę, tj. rodzaj termoprzewodzącego szpikulca, który wkuwany jest w pieczone mięso. Dzięki niemu wiemy jaką temperaturę ma potrawa w środku.

Podczas obróbki cieplnej potrawy muszą osiągnąć we wnętrzu właściwą dla siebie temperaturę:

  • wołowina powinna osiągnąć min. 63° C;
  • drób i wieprzowina -  min. 74° C przez co najmniej 2 minuty;
  • potrawy regenerowane - min. 75° C;
  • potrawy przechowywane - min. 63° C.

Temperatura powinna być mierzona w środku potrawy - sonda musi znajdować się w najgrubszej części mięsa - z dala od kości. Jeżeli produkt ma nieregularny kształt lub danie składa się z kilku składników, to temperatura powinna być mierzona  w kilku miejscach.

Specyfikacja:

- Termometr wykonany ze stali nierdzewnej.

- Czytelna tarcza z motywami zwierząt.

- Dokładność potwierdzona certyfikatem.

- Średnica tarczy ok. 5cm.

- Długość całkowita ok. 14cm.

- Wskazuje temperaturę od 0C do 120C.

Parametrov na :
Szerokość:
5
Wysokość:
5
Długość:
15
Kod CN:
90251980
Ni še vse pripombe ali bonitetne ocene za ta izdelek.

Stopnja

Kakovost je
Funkcionalnost je
Cena
Podpis
Mnenje je
Zastavite vprašanje
Podpis :
E-pošta :
Zastavite vprašanje :