This site uses cookies in accordance with the policy. Your use of the site means that they will be placed on your device, you can change the settings of your browser.
- Warsztat
- Motoryzacja
- Dom
- OGRÓD
- Kategorie
-
Sklep
- Dom
- Zwierzęta
- DLA DZIECI
- Kuchnia
- Motoryzacja
-
DLA DOMU
- KRZESŁA KUCHENNE I DO JADALNI
- SZAFKI
- MATERACE I AKCESORIA
- STOŁY STOLIKI KUCHENNE, ŁAWY DO SALONU
- POZOSTAŁE
- ARTYKUŁY DLA ZWIERZĄT
- KRZESŁA BIUROWE/GAMINGOWE
- FILTRY DO WODY, DZBANKI FILTRUJĄCE
- WIESZAKI
- SUSZARKI NA PRANIE
- TOALETKI
- BIURKA
- STACJE POGODOWE
- HOKERY KRZESŁA BAROWE
- TOALETKI I LUSTRA
- FOTELIKI SAMOCHODOWE
- SUSZARKI, PROSTOWNICE, LOKÓWKI
- GRZEJNIKI ELEKTRYCZNE
- WAGI
- NAWILŻACZE , OCZYSZCZACZE POWIETRZA
- ROZRYWKA
- KRZESŁA DO KUCHNI I JADALNI
- Warsztat
- Narzędzia
- Ogród
- Biżuteria
- Sport i Turystyka
- Sklep
- healt
- Kids
- Bestsellery
- Kontakt
- Instrukcje
- Nowości
-
Warsztat
-
Motoryzacja
-
Dom
-
OGRÓD
- Kategorie
-
Sklep
-
KRZESŁA KUCHENNE I DO JADALNI
-
SZAFKI
-
MATERACE I AKCESORIA
-
STOŁY STOLIKI KUCHENNE, ŁAWY DO SALONU
-
POZOSTAŁE
-
ARTYKUŁY DLA ZWIERZĄT
-
KRZESŁA BIUROWE/GAMINGOWE
-
FILTRY DO WODY, DZBANKI FILTRUJĄCE
-
WIESZAKI
-
SUSZARKI NA PRANIE
-
TOALETKI
-
BIURKA
-
STACJE POGODOWE
-
HOKERY KRZESŁA BAROWE
-
TOALETKI I LUSTRA
-
FOTELIKI SAMOCHODOWE
-
SUSZARKI, PROSTOWNICE, LOKÓWKI
-
GRZEJNIKI ELEKTRYCZNE
-
WAGI
-
NAWILŻACZE , OCZYSZCZACZE POWIETRZA
-
ROZRYWKA
-
KRZESŁA DO KUCHNI I JADALNI
DLA DOMU -
- Kontakt
- Instrukcje
- Nowości
-
TERMOMETR KUCHARSKI DO MIĘSA KINGHOFF KH-3697
Rzadko zdajemy sobie sprawę jak ważną i niedocenianą czynnością podczas przygotowywania potraw jest profesjonalne mierzenie ich temperatury podczas obróbki cieplnej. Zwykle polegamy na swoich, niestety często zawodnych zmysłach. Często do oceny potrawy używamy zmysłu wzroku i węchu. Czy w ten sposób jednak, np. po kolorystyce pieczonej sztuki mięsa, możemy coś powiedzieć o jej zewnętrznych partiach? Co jednak dzieje się wewnątrz? Jest to ważne zwłaszcza przy większych kawałkach pieczonych mięs. Możemy co prawda rozkroić mięso w trakcie pieczenia ale wtedy, i tak raczej oglądamy niż mierzymy. Tutaj z pomocą przychodzą nam profesjonalne termometry kucharskie. Zwykle są to wyspecjalizowane mierniki specjalnie przeznaczone do mierzenia temperatury potraw. Posiadają sondę, tj. rodzaj termoprzewodzącego szpikulca, który wkuwany jest w pieczone mięso. Dzięki niemu wiemy jaką temperaturę ma potrawa w środku.
Podczas obróbki cieplnej potrawy muszą osiągnąć we wnętrzu właściwą dla siebie temperaturę:
- wołowina powinna osiągnąć min. 63° C;
- drób i wieprzowina - min. 74° C przez co najmniej 2 minuty;
- potrawy regenerowane - min. 75° C;
- potrawy przechowywane - min. 63° C.
Temperatura powinna być mierzona w środku potrawy - sonda musi znajdować się w najgrubszej części mięsa - z dala od kości. Jeżeli produkt ma nieregularny kształt lub danie składa się z kilku składników, to temperatura powinna być mierzona w kilku miejscach.
Specyfikacja:
- Termometr wykonany ze stali nierdzewnej.
- Czytelna tarcza z motywami zwierząt.
- Dokładność potwierdzona certyfikatem.
- Średnica tarczy ok. 5cm.
- Długość całkowita ok. 14cm.
- Wskazuje temperaturę od 0C do 120C.
-
Similar products