• TYGIELEK DO PARZENIA KAWY PO TURECKU 660ml BERLINGER HAUS BH-7868

Symbol: BH-6951
75.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 11
Odbiór osobisty 0
Kurier DPD Przelew 9
Kurier DPD 11
Paczkomat 14
Kurier (Pobranie) DPD 15
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.5 kg
Zostaw telefon

Tygielek do parzenia kawy po turecku z linii naczyń Burgundy Metallic firmy Berlinger Haus

Cechy:

  • wykonany z aluminium z powłoką tytanową, uchwyt soft touch
  • posiada praktyczny dzióbek do nalewania
  • pojemność - 660 ml
  • średnica - 10 cm
  • wysokość - 11 cm
  • idealny do parzenia kawy, herbaty oraz podgrzewania np. mleka
  • łatwy w czyszczeniu i użytkowaniu (nie zaleca się myć w zmywarkach)
  • działa na kuchenkach ceramicznych, gazowych, elektrycznych (poza indukcyjnymi)

Kawa po turecku słynie przede wszystkim ze sposobu jej przygotowania. Do parzenia kawy tureckiej używa się specjalnego tygielka. Do kawy po turecku NIE dodajemy w ogóle mleka! Serwujemy ją w małych filiżankach zwanych demitasse (nazwa pochodzenia francuskiego, co oznacza "pół szklanki").

Składniki

- 1 łyżka drobno zmielonej kawy

- 1 szklanka wody

- 1/8 łyżeczki zmielonego kardamonu lub 1 kardamon w strąku,

- 1 łyżka cukru (wg. gustu smakowego)

Sposób przygotowania

Do przygotowania kawy po turecku, potrzebujemy tygielka. Kawę wsypujemy do tygielka, dodajemy także cukier i zalewamy wodą. Stawiamy tygielek na ogniu i trzymamy aż do momentu pojawienia się piany. Zdejmujemy pianę i ponownie stawiamy na ogniu. Ten proces powtarzamy trzykrotnie. Pamiętaj - kawy po turecku NIE MOŻNA GOTOWAĆ! Kawę z tygielka przelewamy bezpośrednio do filiżanek. Smacznego!

 

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie