This site uses cookies in accordance with the policy. Your use of the site means that they will be placed on your device, you can change the settings of your browser.
- Kategorie
-
Sklep
- Dom
- Zwierzęta
- DLA DZIECI
- Kuchnia
- Motoryzacja
-
DLA DOMU
- KRZESŁA KUCHENNE I DO JADALNI
- SZAFKI
- MATERACE I AKCESORIA
- STOŁY STOLIKI KUCHENNE, ŁAWY DO SALONU
- POZOSTAŁE
- ARTYKUŁY DLA ZWIERZĄT
- KRZESŁA BIUROWE/GAMINGOWE
- FILTRY DO WODY, DZBANKI FILTRUJĄCE
- WIESZAKI
- SUSZARKI NA PRANIE
- TOALETKI
- BIURKA
- STACJE POGODOWE
- HOKERY KRZESŁA BAROWE
- TOALETKI I LUSTRA
- FOTELIKI SAMOCHODOWE
- SUSZARKI, PROSTOWNICE, LOKÓWKI
- GRZEJNIKI ELEKTRYCZNE
- WAGI
- NAWILŻACZE , OCZYSZCZACZE POWIETRZA
- ROZRYWKA
- KRZESŁA DO KUCHNI I JADALNI
- Warsztat
- Narzędzia
- Ogród
- Biżuteria
- Sport i Turystyka
- Sklep
- healt
- Kids
- Nowości
- Instrukcje
- Kontakt
TYGIELEK DO PARZENIA KAWY PO TURECKU 660ml BERLINGER HAUS BH-7868
Tygielek do parzenia kawy po turecku z linii naczyń Burgundy Metallic firmy Berlinger Haus
Cechy:
- wykonany z aluminium z powłoką tytanową, uchwyt soft touch
- posiada praktyczny dzióbek do nalewania
- pojemność - 660 ml
- średnica - 10 cm
- wysokość - 11 cm
- idealny do parzenia kawy, herbaty oraz podgrzewania np. mleka
- łatwy w czyszczeniu i użytkowaniu (nie zaleca się myć w zmywarkach)
- działa na kuchenkach ceramicznych, gazowych, elektrycznych (poza indukcyjnymi)
Kawa po turecku słynie przede wszystkim ze sposobu jej przygotowania. Do parzenia kawy tureckiej używa się specjalnego tygielka. Do kawy po turecku NIE dodajemy w ogóle mleka! Serwujemy ją w małych filiżankach zwanych demitasse (nazwa pochodzenia francuskiego, co oznacza "pół szklanki").
Składniki
- 1 łyżka drobno zmielonej kawy
- 1 szklanka wody
- 1/8 łyżeczki zmielonego kardamonu lub 1 kardamon w strąku,
- 1 łyżka cukru (wg. gustu smakowego)
Sposób przygotowania
Do przygotowania kawy po turecku, potrzebujemy tygielka. Kawę wsypujemy do tygielka, dodajemy także cukier i zalewamy wodą. Stawiamy tygielek na ogniu i trzymamy aż do momentu pojawienia się piany. Zdejmujemy pianę i ponownie stawiamy na ogniu. Ten proces powtarzamy trzykrotnie. Pamiętaj - kawy po turecku NIE MOŻNA GOTOWAĆ! Kawę z tygielka przelewamy bezpośrednio do filiżanek. Smacznego!
-
We recommend
-
Similar products